ASUS ASUS F540UA-DM680T

CPU/SoCIntel Core i5-8250U
Een CPU/SoC of processorsocket is een mechanische component die mechanische en elektrische verbindingen tussen een microprocessor en de systeembus op een printplaat mogelijk maakt.
Aantal cores4
Het aantal processorkernen wat beschikbaar is. Als er meerdere processorkernen beschikbaar zijn kun je zwaardere processen draaien.
CPU architectuurIntel Kaby Lake Refresh
De processorarchitectuur/CPU architectuur bepaalt hoe de centrale verwerkingseenheid binnen een processor met zijn werkgeheugen en randapparatuur binnen een computerarchitectuur kan communiceren.
Klokfrequentie1,6GHz
De standaard snelheid van de processor, uitgedrukt in MHz of GHz (=1000MHz).
Maximale turboklokfrequentie3,4GHz
Wanneer de processor tijdelijk meer kracht nodig heeft zal de frequentie automatisch verhoogd worden . Hierdoor zal de processor betere prestaties leveren.
GeheugentypeDDR4 (SODIMM)
Computergeheugen is er in 2 verschillende formaten, standaard DIMM DDR en het kleinere SO-DIMM DDR wat meestal in laptops wordt gebruikt. Hoe hoger de DDR versie, hoe sneller het geheugen zal werken. Daarnaast is er ook een nieuwe variant met een na het DDR versie een L . Deze geheugentypes draaien op een lager voltage.
Werkgeheugen4GB
Werkgeheugen is een vast onderdeel dat je altijd tegenkomt in een computer. Het wordt ook wel het interne geheugen of RAM (geheugen) genoemd. Alle benamingen doelen op hetzelfde. Een stuk geheugen in de computer waar de processor tijdelijk informatie op kan slaan om er snel mee te kunnen werken.
OpslagtypeSolid State Disk (M.2)
Opslagcapaciteit128GB
De ruimte die beschikbaar is om foto’s, films, muziek en programma’s op te slaan. De opslagcapaciteit wordt meestal uitgedrukt in GB. 1GB staat gelijk aan 1000MB en 1TB staat gelijk aan 1000GB.
Totale opslagcapaciteit128GB
Aantal SSD1x
Een SSD (Solid State Drive) is een nieuwe vorm van dataopslag dat sneller is dan een harde schijf (HDD).
Schermdiagonaal15,6″
De schermdiagonaal is de schermmaat gemeten van linksonder naar rechtsboven en uitgedrukt in inches (“), 1 inch staat voor 2,54 cm.
Resolutie1920×1080 (Full HD)
De resolutie wordt standaard weergegeven in pixels (gekleurde punten) in de verhouding Breedte x Hoogte. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld.
Beeldverhouding16:09
Beeldverhouding is de verhouding tussen breedte en hoogte van een beeld. Breedbeeldtelevisietoestellen hebben een beeldverhouding van 16:9. (16 eenheden in breedte, 9 eenheden in hoogte).
Dots per inch141dpi
Ook wel de pixeldichtheid of Pixels Per Inch (PPI) genoemd, dit geeft aan hoeveel pixels een scherm op één lijn van één inch heeft. Hoe hoger de dichtheid is, des te scherper het beeld is.
BacklightEdge-lit
CCFL is een oude techniek met TL-balken links en rechts (en soms boven en onder) het beeld. Wordt tegenwoordig niet meer gebruikt; Edge-lit is vergelijkbaar met CCFL, maar dan met gebruik van LED-verlichting. De voordelen zijn dat het niet alleen zuiniger en kleiner is, maar ook (deels) dimbaar; Direct-led zijn leds direct achter het scherm geplaatst. Vaak gaat het om meerdere leds (honderden in de beste tv’s) die elk individueel kunnen dimmen.
BeeldschermcoatingMat
G-Sync ondersteuningNee

De G-sync technologie maakt het mogelijk om de verversingssnelheid (refresh rate) aan te passen. Ook is het een functie dat het vervormen van het scherm verhelpt, net als haperingen en input lag.
FreeSync ondersteuningNee
FreeSync is een technologie die tearing én stuttering tegengaan. De techniek geeft monitoren een variabele verversingssnelheid, zodat de monitor op ieder moment de verversingssnelheid aanpast op die van de videokaart.
VideochipIntel UHD Graphics 620
De videochip of videokaart is verantwoordelijk voor het produceren van het beeldsignaal. Een snelle chip zorgt ervoor dat je complexere beelden kunt tonen zonder stotterende weergave.
Video uitHDMI
Aansluitingen (USB/FW)2x USB 2.0, USB 3.0
Ethernet (RJ45)Ethernet 1Gbps
Wat is de snelheid van de data-overdracht via ethernet uitgedrukt in Mbps.
Verbinding (wlan)802.11ac (Wi-Fi 5), 802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi 4)
5GHz-ondersteuningJa
Een 5GHz netwerk kun je zien als een netwerk met signalen die op een andere golflengte zitten dan de 2.4GHz netwerken. Dit zorgt voor een beter bereik en minder storingen in het netwerk.
Verbinding (Bluetooth)Bluetooth 4.1
Laptop extra’sCardreader, Webcam
BesturingssysteemWindows 10 Home
ToetsenbordindelingQwerty
De toetsenbordindeling verwijst naar de eerste rij letters van het toetsenbord. AZERTY is de standaard indeling in België en in Frankrijk. QWERTZ wordt gebruikt in de duitstalige landen en QWERTY wordt gebruikt in de overige europese landen, dus ook in Nederland. In de scandinavische landen gebruiken ze nog een afwijkende QWERTY indeling vanwege de extra letters zoals Æ en Ø.
TaalUS Internationaal
Lengte252mm
Breedte381mm
Dikte27mm
Gewicht2kg
KleurZilver
Fabrieksgarantie2 jaar carry in
ProductAsus VivoBook F540UA-DM680T
CategorieLaptops
MerkAsus
SerieVivoBook F540UA
Tweakers ID1263903